Quarter-horses

bos-ranch quarter horses

Jigger, Coco, Julie en Lilly
Jigger, Coco, Julie en Lilly

Wij hebben momenteel 4 quarterhorses, allen merries: "Coco Please", roepnaam Coco, geboren op 5 maart 2003  met haar nakomeling "Jigger" van de hengst "Cromed out Mercedes", geboren op 25 juni 2015.

Daarnaast "Lilly doesnt smoke", roepnaam Lilly, geboren op 16 mei 2012 met haar nakomeling "Lil Smoking Mobster", roepnaam Julie van de hengst "HF Mobster" 

 

Op 22 juli 2008 is "Coco Please" naar Nederland gekomen. Ze is een bay merrie geboren in 2003 en komt uit Montana, USA en is reining en cowhorse getraind. Haar vader is "Chic Please". 

 Ze is een geweldig getalenteerde merrie met het nodige cuttingbloed waar ik veel plezier aan beleef.

Het is geweldig om buitenritten met haar te maken.

 

Haar enige nakomeling is "Jigger" is precies mama, kleur bay, mooi gebouwd en slim met een erg lief karakter. Haar vader is "Cromed out Mercedes".

Helaas hebben we bij het inrijden gemerkt dat ze een probleem had met vooral de overgangen en galop en na een scan ontdekt dat ze geblesserd is aan haar meniscus (is waarschijnlijk als jaarling al gebeurd). Ik besloten haar lekker in de kudde te laten lopen als gezelschapspaard.

 

Lilly is een talentvolle merrie en bovendien superlief. Ze is gefokt bij Lelymare horses. Haar vader is "Smoking Kills", de hengst van Fenna Elzinga waarmee ze menig succes heeft behaald en nog steeds behaalt en haar moeder heeft diverse nakomelingen die het zeer goed doen in de reiningsport. Lilly heeft haar training afgerond bij Petra van Ede en Walter Bouwmeester bij Caitewick Stables

We hebben een paar wedstrijden bij de DRHA meegereden en diverse clinics gevolgd, maar in 2018 heeft ze een tijdje een blessure gehad en toen zijn we gestopt met trainen. In 2019 is ze gedekt en heeft een prachtig merrieveulen van HF Mobster gekregen. In 2020 waren er door corona geen wedstrijden en ook in 2021 zijn de eerste al weer afgelast, waardoor ik heb besloten haar nogmaals te dekken, nu met "Gunners Special Nite".  

 

 

 

 

Coco Please

Cocao bean
Cocao bean

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 pedigree

 

 Coco Please

 

 

Lilly doesnt smoke

Lilly
Lilly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 pedigree

 

Lilly doesnt smoke

"No Crome Please" aka "Jigger"

Jigger
Jigger

Jigger en Coco

Coco en Jigger
Coco en Jigger

Pedigree

 

"No Crome Please"

Lil Smoking Mobster

Julie - Lil Smoking Mobster
Julie - Lil Smoking Mobster

 

pedigree

 

Lil Smoking Mobster

Lilly doesnt Smoke

Lilly heb ik in Augustus 2015 gekocht van Lelymare Horses. Ze is een chestnut merrie geboren in 2012 en zij is mijn wedstrijdpaard. We hebben met veel plezier getraind bij de Caitewick Stables in Barneveld.

Het is een merrie met een superfijn karakter, stabiel en rustig. Ze is heerlijk te rijden maar helaas heeft ze in 2018 een blessure gekregen aan haar kogel en we zijn daarna gestopt met trainen en wedstrijden. In 2019 is ze geinsemineerd (HF Mobster) en daar is Julie uit geboren (16 mei 2020, op dezelfde datum als haar moeder). Aangezien de wedstrijden door corona op een laag pitje staan heb ik besloten om haar in 2021 weer te insemineren, nu met Gunners Special Nite.

 

Lilly doesnt smoke
Lilly doesnt smoke

 

 

Cocao Bean

Cocao bean
Cocao bean

Coco Please (roepnaam Cocao Bean) is een bruine merrie van 1.48 cm, geboren in 2003.

Haar vader is "Chic Please", een zeer succesvolle hengst (earnings $209.000 o.a. NRHA Open Futurity Champion en NRCHA Snaffle bit Futurity Open Res. Champion) uit Smart Chic Olena.

Haar moeder is "Dusters Freckle" en dit is een halfzus (zelfde moeder) van de 2-voudig wereldkampioen Superior Halter "Dustin Smooth". Dusters Freckle heeft de halve finale bereikt van de PCCHA (cutting) futurity en haar vader is is "Freckles Benito" (v:Jewels Leo Bars) die ook heel wat Cutting successen heeft behaald.

 

Coco zelf is "reining" en "working cow horse" getraind.

 

Ze is een pittige dame die heel goed weet wat ze wil en ook is ze nogal ongeduldig. Ze vindt het geweldig om te trainen, maar op de wedstrijden krijgt ze een soort van adrenalinekick, waardoor ze er als een bommetje vandoor wil gaan. Dit is niet altijd even leuk en daardoor zijn we ook niet erg succesvol geweest op de wedstijden, daar zijn we nu mee gestopt, maar buitenritten vindt ze fijn en daar kan ik nu met haar van genieten.

Het is een heel bijzonder paardje en heeft mijn hart gestolen.

 

Son Dee Celebri Te

Son dee met merrieveulen 2005
Son dee met merrieveulen 2005

 

Mijn eerste Quartermerrie "Sonnetje" kocht ik eind 1999 en ze is geboren in 1995 in Ontario, Canada. Ik heb haar drachtig gekocht en toen ze haar veulen in mei had gekregen ben ik lessen gaan volgen met haar bij Sylvia Pardijs (toenm. Stichting Western Riding Achterhoek). Sonny was een erg lieve en intelligente merrie, die het gelukkigst was met een veulen in de kudde. Als echte alfa-merrie hield ze alles in de gaten en was zeer beschermend naar andere paarden. Ook was ze menmak en vond voor de sulky lopen erg leuk. 

 

Ze is fijn gezelschap voor Coco geweest, maar sinds begin 2010 liep ze niet lekker en bleek dat ze behoorlijke artrose had aan zowel voor-als achterhand. De medicijnen die ze kreeg waren niet meer afdoende en daarom heb ik besloten om haar na de zomer in te laten slapen. Een zeer moeilijke en hartverscheurende beslissing, maar een paard met pijn is nog veel erger.

 

We hebben fijne jaren met haar beleefd.